Warsztaty jogi i zdrowego kręgosłupa
Poznawanie to ciekawość i fascynacja tym, co jest wokół. Proponowane przez nas zajęcia to połączenie aktywności fizycznej z jedną z najlepszych naturalnych terapii – jogi. Wzmocnisz na nich swój organizm, rozluźnisz napięte mięśnie, zredukujesz dolegliwości bólowe, poprawisz postawę i elastyczność swojego ciała. Dodatkowo nauczysz się technik prawidłowego oddychania (pranajama), opanowywania stresu, wyciszenia, poprawisz jakość snu.

Treningi, prowadzone przez doświadczonego instruktora dietetyka, wzbogaciliśmy o przygodę w wirtualnej rzeczywistości, która ubarwiona dźwiękiem pogłębi relaksację i zanurzenie w świecie natury. Na zajęcia zapraszamy osoby początkujące i te bardziej zaawansowane. Praktyki prowadzimy w kameralnych grupach, zapewniając komfort i naukę asan we własnym tempie.
To podróż, która wzmocni, przyniesie radość i zadowolenie. Przyjemne poczucie harmonii, większa świadomość siebie będą jak obraz zatrzymany w kadrze. Przyjdź i pozwól sobie na oryginalną inwestycję. Wyobraź sobie, że Twoje ciało składa się ze szlachetnych kamieni, a troska o każdy z nich warunkuje lepsze zdrowie, siłę, odprężenie i radość życia. Z pewnością chciałabyś to wszystko zachować. Dowiesz się, czym jest rzeczywisty balans, wewnętrzne piękno, kreacja siebie. I tak będziemy wędrować, budować, poznawać to, co dobre, pożyteczne i wartościowe.
Zapraszamy na warsztaty
- jogi z elementami terapeutycznymi prowadzonej w oparciu o metodę Iyengara – program pozwalający uczyć świadomości własnego ciała, umożliwiający poznanie i naukę sekwencji jogi, pracę nad prawidłowym oddechem, prowadzony z wykorzystaniem kostek, pasów, krzeseł, koców.
- zdrowego kręgosłupa – program ćwiczeń wpływający pozytywnie na postawę ciała, poprawiający ruchomość, redukujący dolegliwości bólowe, zwiększający mobilność, rozluźniający napięte mięśnie.

Zajęcia są prowadzone w formie kursu, w kameralnej grupie (4-6 osób).
Trener Monika – kwalifikacje
- Instruktor fitness, nr dyplomu IF/40/15 REHA-FIT Studio Ruchu, Rehabilitacji i Pilates w Gliwicach, Ośrodek Szkoleniowy Aeroactiv Kraków
- Kurs instruktora Pilates, Kurs Instruktora Pilates II – Trening Personalny, REHA-FIT Gliwice, Aeroactiv Kraków
- Instruktor Jogi – AS w Warszawie (podstawy anatomii człowieka, biochemia wysiłku fizycznego, fizjologia wysiłku fizycznego, historia jogi, charakterystyka i rodzaje jogi, aspekty zdrowotne, metodyka nauczania jogi, asany, pozycje relaksacyjne)
- Kurs jogi od podstaw z elementami terapeutycznymi wg metody B.K.S.Iyengara – Akademia Jogi w Krakowie
- Kurs jogi ogólnej wg metody B.K.S. Iyengara – Akademia Jogi w Krakowie
- Kurs OM Functional Adwanced Body – Open mind Kraków (szkolenie dla instruktorów fitness i trenerów personalnych)
- Szkolenie Pilates w tańcu, Dance – Aeroactiv w Krakowie
- Szkolenie Anatomia funkcjonalna w treningu Aeroactiv w Krakowie
- Szkolenie z zakresu gimnastyki korekcyjno-kompensacyjnej, Aeroactiv Kraków
- Szkolenie Zdrowy kręgosłup, Aeroactiv Kraków
- Żywienie Człowieka i Dietetyka, studia podyplomowe Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Kwalifikacje zawodowe w obrębie zawodu dietetyk, Akademia Dietetyki w Łodzi
- Planowania diety i treningu – kursy Dietetyka sportowa, Suplementacja w sporcie, Olimpiakos Warszawa Centrum Badań Wydolnościowych,
- Edukator z zakresu podstaw dietetyki sportowej, dietetyki współpracujący z klubami fitness (prowadzenia zajęć ogólnorozwojowych, treningów indywidualnych dla różnych grup wiekowych, praca z klientem indywidualnym)
- Konferencja Super Foods, Śląskie Centrum Zdrowia (Samorząd Doktorantów Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach)
- Szkolenie Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- Szkolenie Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka
- Warsztaty z bilansowania diet wegetariańskich, warsztaty z zakresu komponowania jadłospisów w programie Aliant, analizy składu ciała, Jak być fit?, warsztaty z zakresu zagrożeń otyłością, nadwagą, bulimią , anoreksją, Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach
Organizator konferencji „Produkt regionalny – nasze kulinarne dziedzictwo. O sile lokalnej tożsamości”.
